Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Politisk organisering

Vedtak

Kommunens politisk organisering var sist til behandling i kommunestyret i 2007 (sak 76/07), og da ble dagens organisering vedtatt.

Kommunestyret

Kommunestyret er kommunens øverste organ, og har 17 representanter. Ungdomsrådet har en representant i kommunestyret med talerett.

Ordfører

Etter kommunevalget i 2019 er Bernt Eirik Isaksen Lyngstad fra Arbeiderpartiet ordfører. Ordfører velges av kommunestyret og leder møtene i kommunestyret og formannskap.

Formannskap

Formannskapet har 5 medlemmer og er underliggende organ av kommunestyret. Formannskapet fungerer også som næringstyre, planutvalg, valgstyre og klageutvalg. Ungdomsrådet har en representant i formannskapet med talerett.

Utvalg

Utvalgene (for Oppvekst og Omsorg og for Miljø, Drift og Utvikling) avgjør saker politisk etter at de kommer utredet fra de ulike fagetatene i administrasjonen. Utvalgene kan ikke avgjøre alle saker. I større saker, som ikke er delegert utvalgene avgir de innstilling til formannskapet og/eller kommunestyret. Utvalgene har 5 medlemmer. Ungdomsrådet har også en representant i UOO og UMDU med talerett.

Andre politiske utvalg

Kommunen har også følgende politiske utvalg: Barnas kommunestyre, Administrasjonsutvalg (7 medlemmer - partssammensatt), Arbeidsmiljøutvalg (8 medlemmer - partssammensatt), Samepolitisk utvalg, Kvenpolitisk utvalg, Kommunalt råd for eldre, Kommunalt råd for personer med funksjonsnedsettelser, Ungdomsråd og Takstnemnd for eiendomsskatt.

Politisk organisasjonskart

Laster...